Tussen zonsop- en ondergang staat de poort altijd open

Wees welkom en kom spelen!

Corona update

Beste Speeltuinbezoeker, beste vrijwilligers,

2020 – Het coronavirus is volop in het nieuws en NUSO (Nederlandse Unie van Speeltuinorganisaties, waar wij als Natuurspeeltuin lid van zijn) houdt de berichtgeving hierover scherp in de gaten.

Vanwege de recente berichtgeving op 15 maart 2020 van de Nederlandse regering over het bestrijden van het Coronavirus adviseerd de NUSO om alle speeltuinen met ingang van 16 maart 2020 tot in ieder geval 6 april 2020 te sluiten, Dit geldt ook voor alle activiteiten en evenementen die in de speeltuin plaatsvinden.

Daarnaast blijft het volgende ook van kracht:

  • Activiteiten in de speeltuinen tot en met 6 april 2020 af te gelasten om sociale contacten in het algemeen te beperken. Activiteiten zijn bijvoorbeeld sport- en spel, kinderclubs, binnensport, activiteiten voor de buurt, activiteiten voor ouderen, vergaderingen etc.
  • Alle evenementen in de speeltuin af te gelasten.
  • Medewerkers en vrijwilligers van speeltuinen met klachten uiteraard thuis te laten blijven.
  • Medewerkers en vrijwilligers geen handen te laten schudden. Spontaan contact tussen kinderen kunnen we niet voorkomen.
  • Gebruikers, huurders en de gemeente goed te informeren over het beleid van de speeltuin.

Aanvullend geven wij het volgende aan:

Het NUSO geeft aan dat er uitzonderingen zijn op bovenstaande als en speeltuin de mogelijkheid tot kinderopvang biedt. Dat is niet het geval in onze Natuurspeeltuin, wij bieden geen mogelijkheden tot kinderopvang.

Daarnaast is elke bezoeker zelf verantwoordelijk voor het in acht nemen en naleven van de huidige richtlijnen die voor iedereen gelden. Een en ander zoals aangegeven op de website van het RIVM. (https://www.rivm.nl/coronavirus/covid-19) en het mogelijk niet naleven van de afzetting.

Deze maatregelen gelden in ieder geval tot 6 april 2020. Het advies kan worden herzien als de actualiteit daarom vraagt. Voor meer informatie over de actuele situatie in Nederland, zie ook de site van het RIVM.

Middels een kopie van dit schrijven zullen we ook de gemeente op de hoogte houden van ons beleid in deze.

 

Namens de Natuurspeeltuin Sint Michielsgestel

Arjen W. de Haan
Voorzitter Stichting de Bokkesprong

    =